Hannaskolan europaresa

Hannaskolan europaresa

Europaresan 2012

Europaresan 2012Posted by EuropaResan Hannaskolan 2017-08-18 08:00

Se mer bilder klicka på läs mer...

13 Kommentarer: | Läs mer

03

MAJ

2012

Dag 1 – Onsdag. Resa från Umeå – Höör, Skåne.

Trötta och slitna, men ändå taggade kom vi till skolan för tidig avfärd på onsdag morgon. Vissa av oss hade inte ens sovit under natten eftersom vi skulle mötas på skolan redan halv fem. Efter ett kort farväl av nära och kära bar det iväg mot söder.

Väl på vägen gick en och annan och lade sig, medan andra var för övertrötta (så trött så att man blir pigg). Första timmarna i bussen kändes som en evighet, men humöret var på topp. Redan efter två timmar var det ”kisspaus”. Alla passade på att gå, eftersom ingen visste när nästa gång skulle bli av. Det visade sig vara ytterligare två timmar senare. Många var varmt klädda på grund av det kalla klimatet i Umeå. Efter ett tag ångrade nog alla att de inte klätt sig M-Y-C-K-E-T lättare! Värmen i bussen var olidlig. Luftkonditioneringen fungerade dåligt. Tack och lov stannade vi i Uppsala på IKEA-parkeringen eftersom vi var i behov av en ny GPS. Vi elever passade på att gå på toa, köpa glass och sola. Sedan bar det av igen och den här gången utan stopp.

Vid halv fem var det äntligen middag, två mil utanför Linköping. ALLA var trötta, hungriga och hade frihetslängtan. Den friska luften utanför bussen var mycket välkomnad. De flesta bytte om till shorts. Till middagen serverades uppstekt pannkaka i muurikka och den efterlängtade måltiden var utsökt. En del köpte isglass efter maten för att friska upp sig.

Den böljande värmen i bussen var äntligen över. Timmarna som följde var ointressanta så vissa sov och andra lekte sångleken. Klockan var 22.35 när vi anlände till Höör, i Skåne, efter 17 timmars bussfärd med pauser. De flesta av oss övernattade i Betelkyrkan. Efter att ha packat upp, fikat och skrivit dagbok kunde vi sova gott.

Martina hälsar: Krama katterna från mig.
Isak hälsar: Jag glömde stänga av spisen!!
Madde hälsar: Carro, ta inte mina kläder.

Alla: Ha det bra, det har vi!

/Madde, Martina och Isak, klass 9.

10 Kommentarer: | Läs mer

01

MAJ

2012

Klara... färdiga...

I kväll är det dags att packa bussen för avresa 05.00 i morgon! Nu är det nära...

3 Kommentarer: | Läs mer

02

MARS

2012

Nu är det snart dax igen...