Hannaskolan europaresa

Hannaskolan europaresa

Sjätte inlägget

Europaresan 2016Posted by EuropaResan Hannaskolan 2016-10-14 08:13

29/5-16
Dagen började på vårt fuktiga, rökdoftande och mycket lite mysiga hotell. Frukosten bestod av baguetter, sylt och juice, "mums". Väl omätta men belåtna begav vi oss mot tunnelbanan, vi korsade en av Europas största loppmarknader och köpte lite frukt.

På tåget påväg mot Versailles dök det upp ett par sköna snubbar som bjöd på skönmusik trots att ingen gav dem pengar. Vid Versailleslottet fick vi skippa hela kön med hjälp av en enda blink från vår guide. Hon guidade oss igenom 10 av 900 rum i slottet, med en ny historia i varje rum, det tog oss 1,5 h.

Efter rundturen tog vi oss till de latinska kvarteren för att få i oss något att äta, Mc Donalds var det självklara alternativet. Sedan gick vi på shoppingrunda, men nästan alla butiker var stängda. Efter det besökte vi Notre dame, där Mirjam höll sin redovisning. Notre dame var stort och mäktigt med fina glasfönster. Gudstjänsten var i full gång och prästen sjöng sin praktfulla sång med rökmaskinseffekter.

Vi tittade även på en bro full med hänglås, åt crêpes, dansade till några gatumusikanters musik, lekte i en lekpark, åkte lite mer tunnelbana och sprang i spöregnet mot vårt hypermysiga hotell. Här tittar vi på dubbad fransk tv och en tredjedel av klassen är hungriga som vargar.

À bientôt / Linus & Mirjam